Program obilježavanja Dana Općine Baška ove je godine započeo 21. lipnja, otvaranjem izložbeno prodajnog sajma tradicionalnih i eko proizvoda, rukotvorina i ručnih radova „Domaće ruke“, koji je trajao do 26. lipnja. U istom tjednu prigodno je obilježen državni blagdan – Dan antifašističke borbe 22. lipnja, polaganjem vijenaca na spomenike u Dragi Bašćanskoj, Jurandvoru i Baški, koje su položili predsjednica Općinskog vijeća i Općinski načelnik, zajedno s predstavnicima Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka – Ogranak Baška.

U poslijepodnevnim satima 23. lipnja održan je boćarski turnir „4 sela“ na jogu kod Doma kulture u Baški u organizaciji Sportskog društva „Vihor“. U večernjim satima na Staroj rivi je održana pučka fešta uz nastup popularnog Jole s pratećom grupom. Bašćanski lovci pobrinuli su se za bogatu ugostiteljsku ponudu specijaliteta od mesa i divljači.

Na Dan Općine 24. lipnja, uz svetu misu „po starinski“ i blagoslov u crkvi Sv. Ivana, obilježen je blagdan zaštitnika Svetog Ivana Krstitelja. Nakon mise, predsjednica i članovi Općinskog vijeća, Općinski načelnik i predstavnici prijateljske Općine Nuštar su zajedno s predstavnicima Udruge veterana Domovinskog rata otok Krk i Udruge HVIDRA otok Krk položili vijence na spomen obilježje Domovinskog rata u Baški. Polaganju je nazočio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je nakon toga obišao gradilište projekta „Dogradnja Luke Baška“. Na gradilištu je dao izjavu za predstavnike medija, te se kao posebni gost uputio na svečanu sjednicu Općinskog vijeća koja je održana u hotelu „Corinthia“, uz nastup klape „Zvonimir“.

Na sjednici se, u nazočnosti brojnih uzvanika i gostiju, predsjednica Općinskog vijeća Tanja Grlj obratila prigodnim govorom u kojem je istaknula da vijeće, koje je u novom sastavu konstituirano prije godinu dana, održava prvu svečanu sjednicu. Sa zadovoljstvom je izvijestila da je do sada održano ukupno 7 sjednica Općinskog vijeća, s 85 točaka dnevnog reda, u okviru kojih su raspravljene brojne aktualnosti koje su od važnosti za našu Općinu, a sve odluke su donesene gotovo jednoglasno. Iako se vijećnici razlikuju po svjetonazoru, karakteru i idejama, svi pokazuju da je zajednički cilj jednak, a to je dobrobit žitelja Baške, Jurandvora, Batomlja i Drage Bašćanske, kao i prosperitet cijele Općine. U uvjerenju da će se do kraja mandata nastaviti raditi s jednakim ciljevima, predsjednica je čestitala blagdan Svetog Ivana, zaštitnika Općine Baška, te dragim gostima zaželila ugodan daljnji boravak u Baški.

Predsjednica vijeća je uručila godišnje nagrade Općine Baška za 2022. godinu dr. Snježani Grgurić i Brunu Seršiću, a nagradu za životno djelo, koja je posmrtno dodijeljena Klonimiru Seršiću, primila je nećakinja dobitnika Andreja Meštrović. Prigodne nagrade su od Općinskog načelnika primili i učenici generacije Područne osnovne škole u Baški Karin Dujmović i Edin Hamza, koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom.

Nazočne su pozdravili načelnik i predsjednik Općinskog vijeća prijateljske Općine Nuštar, a u svoje i u ime načelnika svih općina otoka Krka obratio se gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić. Pozdrave i čestitke župana Primorsko-goranske županije prenijela je njegova izaslanica Koraljka Vahtar-Jurković, a ministar Oleg Butković u svom je obraćanju istaknuo važnost projekta „Dogradnja Luke Baška“ i dobru suradnju Ministarstva, Županijske lučke uprave Krk i Općine Baška u njegovoj realizaciji.

U večernjim satima na Staroj rivi su promotivni nastup imali dečki iz bašćanskog benda „Škura bura“. Uslijedio je nastup grupa „PleteRi“ i „D’Beni band“, a članovi Športskog ribolovnog društva „Škrpina“ pobrinuli su se za bogatu ugostiteljsku ponudu ribljih i mesnih specijaliteta.

Na terenima sportskog centra Zablaće Nogometni klub „Vihor“ je 25. lipnja  organizirao Memorijalni nogometni turnir veterana „Ivica Juničić Junac“.