IZBOROM TANJE GRLJ (HDZ) ZA PREDSJEDNICU KONSTITUIRANO NOVO OPĆINSKO VIJEĆE

Općinsko vijeće Općine Baška u novom sazivu održalo je prvu sjednicu u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. godine. Sjednicu je po ovlaštenju Ministarstva uprave sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji Jasna Turak, dipl.iur., koja je na početku utvrdila da je na sjednici nazočno svih 11 izabranih vijećnika: Tanja Grlj, Bruno Seršić i Miroslav Hrgovčić iz HDZ-a, Nataša Plišić, Boris Barbalić i Nina Velnić iz PGS-a, Vedran Barbalić i Roni Fantov iz SDP-a, Emil Polonijo iz SU-a, Andrej Valčić iz HSP-a i Majda Šale s Nezavisne liste.

Nakon izbora Mandatne komisije i njenog izvješća o rezultatima izbora, svi vijećnici su dali svečanu prisegu, te je vođenje sjednice preuzela Tanja Grlj kao prva na listi HDZ-a, koja je na lokalnim izborima održanim 21. svibnja 2017. godine dobila najviše glasova.

U nastavku sjednice je izabran Odbor za izbor i imenovanje, te je za predsjednicu vijeća većinom glasova izabrana Tanja Grlj, koju je predložilo 6 vijećnika HDZ-a, SU-a, HSP-a i Nezavisne liste. Izborom predsjednice konstituirano je Općinsko vijeće, uz intoniranje himne Republike Hrvatske.

Kao izabrana predsjednica, Tanja Grlj je nastavila predsjedavati sjednicom, te je na prijedlog istih 6 vijećnika za potpredsjednika Vijeća većinom glasova izabran Andrej Valčić.

Na sjednici je bio nazočan i Općinski načelnik Općine Baška Toni Juranić (nezavisni) sa zamjenicom Rafaelom Frgačić (HSP). Čestitao je svim vijećnicima na izboru, te izrazio uvjerenje da će, u vijeću sastavljenom od 11 članova, čak 8 novih vijećnika biti nova snaga koja će pridonijeti izvršavanju svih predizbornih obećanja i podizanju standarda stanovnika Općine Baška.

Foto: Luka Tabako