Skromnije nego inače, zbog epidemiološke situacije i ograničenja okupljanja, Općina Baška obilježila je blagdan svog zaštitnika Sv. Ivana i Dan Općine Baška.

Danu Općine prethodio je državni blagdan – Dan antifašističke borbe, kada su 22. lipnja predsjednica Općinskog vijeća Tanja Grlj i članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca otoka Krka položili vijence na spomenike antifašistima u Dragi Bašćanskoj, Jurandvoru i Baški, te na spomen obilježje Domovinskog rata u Baški.

Program obilježavanja Dana Općine Baška, na Ivanju 24. lipnja počeo je Svetom misom u Crkvi Svetog Ivana. Točno u podne položeni su vijenci na spomen obilježje Domovinskog rata u Baški, gdje su Općinski načelnik, predsjednica i članovi Općinskog vijeća, te predstavnici braniteljskih udruga odali počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Budući da se ove godine nije održala svečana sjednica Općinskog vijeća zbog kratkoće roka nakon njegovog konstituiranja, članovi Općinskog vijeća su se nakon polaganja vijenaca zadržali na radnom ručku s Općinskim načelnikom, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela i voditeljem Odsjeka načelnika.

Večernji program na Staroj rivi počeo je nastupom grupe INFINITY BAND CROATIA, a u 22:00 sata na pozornicu je izašao MARKO ŠKUGOR, koji je na svojem prvom nastupu u Baški oduševio nazočne Bašćane i njihove goste.

Na kraju programa, točno u ponoć, održan je vatromet ispred Stare rive.

Obilježavanju Dana Općine Baška pridružuje se i Nogometni klub VIHOR, koji u subotu, 26. lipnja 2021. godine u Sportskom centru Zablaće organizira Memorijalni nogometni turnir „Ivica Juničić Junac“.