Program obilježavanja Dana Općine Baška započeo je 21. lipnja 2024. godine otvaranjem izložbe Pavice Julije Kaftanić u Galeriji „Zvonimir“ u Baški, na kojoj je izložena retrospektiva radova svestrane bašćanske umjetnice iz fundusa obitelji Iskra – Kaftanić.

Na državni blagdan – Dan antifašističke borbe 22. lipnja, vijence na spomenike u Dragi Bašćanskoj, Jurandvoru i Baški položili su predsjednica Općinskog vijeća i Općinski načelnik, zajedno s predstavnicima Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka – Ogranak Baška. Istoga dana u poslijepodnevnim satima na terenima sportskog centra Zablaće Nogometni klub „Vihor“ je organizirao Memorijalni nogometni turnir veterana „Ivica Juničić Junac“.

U nedjelju, 23. lipnja u poslijepodnevnim satima održan je boćarski turnir „4 sela“ na jogu kod Doma kulture u Baški u organizaciji Sportskog društva „Vihor“, uz pobjedu ekipe Batomlja. Program je unatoč vjetrovitom vremenu u večernjim satima nastavljen pučkom zabavom na Staroj rivi uz nastup Jozefine, a nastup grupe „Whiteheads“  je nažalost prekinula kiša.

Na Dan Općine 24. lipnja, blagdan zaštitnika Svetog Ivana Krstitelja obilježen je uz svetu misu „po starinski“ i blagoslov u crkvi Sv. Ivana. Nakon mise, predsjednica i članovi Općinskog vijeća, Općinski načelnik i predstavnici prijateljske Općine Nuštar su zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga položili vijence na spomen obilježje Domovinskog rata u Baški.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je 24. lipnja u sportskoj dvorani Područne škole Baška, u nazočnosti brojnih uzvanika i gostiju. Predsjednica Općinskog vijeća Tanja Grlj obratila se prigodnim govorom te svim stanovnicima čestitala blagdan Svetog Ivana, zaštitnika Općine Baška, a dragim gostima zaželjela ugodan daljnji boravak u Baški.

Predsjednica vijeća je, zajedno s potpredsjednikom Miroslavom Hrgovčićem i Općinskim načelnikom, uručila godišnje nagrade Općine Baška za 2024. godinu Dini Seršić za postignute rezultate u jedriličarskom sportu, Borutu Moharu za izniman doprinos lokalnoj zajednici u području društvenog života i očuvanja kulturne baštine, te Mišelu Budimiliću za izniman doprinos lokalnoj zajednici u području društvenog života i sporta. Nagrade Općine Baška za životno djelo dobile su mr.sc. Majda Šale za izuzetan i vrijedan doprinos razvoju turizma i kulture Općine Baška i Dobrila Šešević za posebne zasluge u radu i dugogodišnji doprinos zajednici, te volontersko djelovanje u više udruga. U ime svih nagrađenih zahvalila se Majda Šale istaknuvši da su nagrade priznanja za dosadašnji rad, ali i poticaj dobitnicima i svim ostalima za buduće uspjehe i doprinos zajednici.

Prigodne nagrade primili su i učenici Područne osnovne škole u Baški Lea Seršić, Juraj Velnić i Niko Parčić, koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom.

Općinski načelnik uručio je policu životnog osiguranja štićenici Doma za djecu „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran Sari Grgurić, kao pomoć na početku samostalnog života nakon napuštanja doma. Uz štićenicu, prigodnim obraćanjem zahvalila se i upraviteljica Zaklade Hrvatske pošte Senka Klarić.

Nakon obraćanja Općinskog načelnika prigodnim govorom, nazočne je pozdravio član vijeća prijateljske Općine Nuštar Drago Mrkonjić, a gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić obratio se u svoje i u ime načelnice i načelnika svih općina otoka Krka.

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina uz čestitke je zaželio uspješnu realizaciju planiranih projekata.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u svom se obraćanju osvrnuo na dovršeni projekt Dogradnje Luke Baška i suradnju Ministarstva, Županijske lučke uprave Krk i Općine Baška, te najavio početak izgradnje cestovne zaobilaznice Drage Bašćanske i Jurandvora.

Nazočnima se prigodnim govorom obratila i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Jadranka  Žarković, savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje.

Uz klapu „Zvonimir“, u glazbenom dijelu programa svečane sjednice nastupila su djeca Područnog dječjeg vrtića Baška i učenici Područne škole Baška, a posebnu točku otplesali su članovi plesnog studija „Incanto“.

Program obilježavanja Dana Općine zaključen je 24. lipnja u večernjim satima nastupom grupe „Vigor“ na Staroj rivi, a prije i nakon njihovog nastupa nazočne su zabavljali članovi Tria „Marinero“.