Paljenje prve adventske svijeće, 27. studenog 2016.

Paljenjem prve adventske svijeće na adventskom vijencu u parku pokraj kapelice sv. Nikole u Baški, Općina Baška obilježila je početak Adventa.

Paljenje svijeće bilo je predviđeno za subotu, 26. studenog 2016. godine, kada su djelatnici TD Baška d.o.o. dovršavali vijenac zalijevani kišom koja je neumoljivo padala. Iako je kiša tijekom dana povremeno prestajala, zbog nestabilnog vremena program je odgođen za nedjelju, 27. studenog 2016. godine u 16:00 sati, a o tome je objavljena obavijest na web stranicama Općine Baška.

Mještani koji nisu vidjeli obavijest o odgodi, ipak su se okupili u predviđeno vrijeme, te su se družili s vrijednim članicama Vijeća Mjesnog odbora Baška, koje su za tu prigodu pripremile fritule i kuhano vino.

Sutradan se u 16.00 sati okupio veći broj mještana, a osobito roditelja s djecom, koji su se pridružili svečanosti paljenja adventske svijeće.

Uz Općinskog načelnika Mr.sc. Tonija Juranića, paljenju svijeće su nazočili bašćanski župnik vlč. Ivica Katunar i župnik Drage Bašćanske vlč. Antun Toljanić, direktorica Turističke zajednice Općine Baška Ivana Kovačić, te dio članova Vijeća mjesnih odbora s područja Općine Baška.

Svečanost paljenja svijeće predvodio je vlč. Ivica Katunar, uz nastup Crkvenog zbora Župne crkve sv. Trojice.
Nakon paljenja svijeće, održana je misa u Župnoj crkvi u Baški.

Foto: Luka Tabako