U prigodi Svjetskog dana turizma, 26. rujna 2022. godine u Galeriji „Zvonimir“ u Baški predstavljena je Fotomonografija o Baški, čiju izradu je u cijelosti financirala Općina Baška.

Kroz fotografije Luke Tabaka i tekst Ane Dujmović, u monografiji je sažeta povijest, sadašnjost i posredno budućnost naselja Baška, Batomalj, Draga Bašćanska i Jurandvor. Na 196 stranica, u formatu 30x30cm, s preko 200 fotografija iz zraka i s tla, ovo reprezentativno izdanje na jednom mjestu prezentira bogatstvo i napredak Općine Baška. Također ima cilj privući posjetitelje prikazom jedinstvene i atraktivne turističke ponude, u koju svrhu služi i kao detaljna karta sa svim relevantnim podacima.

Uz uvodnu riječ Općinskog načelnika Tonija Juranića, monografiju su predstavili recenzent prof. Tonči Denis Redić i autor Luka Tabako. Predstavljanju je nazočilo stotinjak osoba, Bašćana i njihovih gostiju, koji su po završetku predstavljanja dobili po jedan primjerak monografije. Autor je svima koji su željeli potpisao posvetu u monografiji, a mnogi su iskoristili priliku za fotografiju ili selfie s autorom.

Stanovnici Općine Baška koji nisu nazočili predstavljanju monografiju mogu preuzeti u prijamnom uredu Općine. Monografija je tiskana u broju koji je dovoljan da svaka obitelj u Općini dobije svoj primjerak, te se u tu svrhu vodi evidencija izdanih primjeraka.