Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započelo je 5. kolovoza 2019. godine u jutarnjim satima, kada su predstavnici Općine Baška i braniteljskih udruga položili vijence i svijeće na spomen obilježje Domovinskog rata u Baški.

Uslijedila je središnja proslava otoka Krka u svetištu Majke Božje Goričke kod Batomlja. Na dvadeset i četvrtoj obljetnici operacije „Oluja“, koja je započela na blagdan Gospe Snježne, u Svetištu se okupilo mnoštvo branitelja, njihovih obitelji i ostalih vjernika, te gradonačelnik grada Krka, načelnica Općine Omišalj i načelnici ostalih općina otoka Krka. Nakon dobrodošlice ravnatelja Svetišta Marinka Barbiša, svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak.

Uslijedio je svjetovni odnosno braniteljski dio programa u kojem je načelnik Općine Baška Toni Juranić pozdravio sve okupljene, te čestitao braniteljima na njihovom danu kao domaćin ispred Općine Baška i u ime koordinacije načelnika i gradonačelnika otoka Krka. Program je u ime Udruge veterana Domovinskog rata otoka Krka kraćim govorom zaključio predsjednik udruge Goran Frgačić.

 

U poslijepodnevnim satima, obrtnici koji djeluju na području Općine Baška u suradnji s korisnicima koncesijskih odobrenja, na Veloj plaži su već desetu godinu za redom organizirali prigodni program s bakljadom za mještane i goste.