dani-opcine-baska-2016 (7 of 23)Na blagdan Svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika Župe Baška, a ujedno i Dana Općine Baška, 24. lipnja 2016. godine Općinsko vijeće Općine Baška održalo je svečanu sjednicu u galeriji „Zvonimir“. Sjednica je započela himnom Republike Hrvatske u izvedbi klape „Zvonimir“, te minutom šutnje u počast svim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Uz članove Općinskog vijeća i vijeća mjesnih odbora na području Općine Baška, sjednici su nazočili Općinski načelnik i njegov zamjenik, te predstavnici političkih stranaka i udruga s područje Općine Baška. Među brojnim gostima koji su se odazvali pozivu bili su Župan Primorsko-goranske županije, gradonačelnik Grada Krka, načelnica Općine Omišalj, načelnik Općine Punat, zamjenik načelnika Općine Dobrinj i predsjednik Općinskog vijeća prijateljske Općine Nuštar.

U prigodnom izlaganju predsjednik vijeća Ivica Juničić osvrnuo se na razdoblje od prošle Ivanje, u kojem je Općinsko vijeće održalo 7 sjednica na kojima su obrađene 103 točke dnevnog reda. Spomenuo je značajnije projekte koji su realizirani i koji su započeti ali je, s obzirom na svečarsko ozračje, istaknuo da ne želi previše konkretno govoriti o politici, donesenim aktima i projektima, a posebno ne o problemima, jer nam ionako predstoji predizborno razdoblje u kojem će se javnost, sa svih strana, iz različitih izvora, zasuti svakojakim informacijama, pohvalama i pokudama, sve na račun još uvijek aktualne vlasti. Pozvao je sve da iskoriste praznik Dana općine za zaborav svih sukoba i neslaganja, kojih je bilo, i usredotoče se na unapređenje međusobne suradnje i uvažavanja, barem dok službeno ne započne predizborna kampanja. Svoje izlaganje predsjednik je zaključio izrazivši nadu da ćemo naš blagdan praznovati u dobrom raspoloženju, te je, čestitavši nazočnima Dan Sv. Ivana i Općine Baška, zaželio mir i blagostanje građanima, te svekoliki napredak Bašćanskoj dolini, otoku Krku i Domovini Hrvatskoj.

Nakon svog izlaganja, predsjednik Općinskog vijeća uručio je povelje, priznanja i umjetničke slike dobitnicima Godišnjih nagrada Općine Baška Dariju Buršiću i Heritage hotelu „Forza“, dok treći dobitnik Ljubiša Seršić „Blajba“ nije nazočio sjednici, te će mu se nagrada uručiti naknadno. Također je uručio novčane nagrade učenicima s područja Općine Baška koji su proglašeni učenicima generacije Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir“ Krk: Luciji Tomašić i Matiji Harauzeku.

Nazočnima su se obratili župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović i načelnik Općine Baška Toni Juranić.

Povodom Dana Općine Baška, udruga Banovac iz prijateljske Općine Nuštar u Galeriji „Zvonimir“ je postavila izložbu „Srednjevjekovno prstenje istočne Hrvatske“, koju je prezentirao Mirko Adžaga. Nakon razgledanja izložbe, predstavnici Općine Baška i Općine Nuštar s predstavnicima udruge branitelja položili su cvijeće na spomen obilježje Domovinskog rata u Baški.

Foto: Luka Tabako