IZBOROM TANJE GRLJ (HDZ) ZA PREDSJEDNICU KONSTITUIRANO NOVO OPĆINSKO VIJEĆE

Općinsko vijeće Općine Baška u novom sazivu održalo je prvu sjednicu u petak, 18. lipnja 2021. godine. Sjednicu je po ovlaštenju pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela sazvao voditelj Odsjeka načelnika Darko Krpan, koji je na početku utvrdio da je na sjednici nazočno svih 9 izabranih vijećnika: Tanja Grlj, Robert Topalušić-Orlović, Miroslav Hrgovčić i Bruno Seršić s liste HDZ-a, Tatijana Mohar s liste PGS-a, Aleksandar Čubranić s Liste grupe birača,  Aleksandro Čuljat s liste SDP/HSS-a, Emil Polonijo s liste HSU-a i Dalibor Čačić s liste HSP/DP-a.

Nakon izbora Mandatne komisije i njenog izvješća o rezultatima izbora, svi vijećnici su dali svečanu prisegu, te je vođenje sjednice preuzela Tanja Grlj kao prva na listi HDZ-a, koja je na lokalnim izborima održanim 16. svibnja 2021. godine dobila najviše glasova.

U nastavku sjednice je izabran Odbor za izbor i imenovanje, te je za predsjednicu vijeća jednoglasno izabrana Tanja Grlj, koju su predložila 4 vijećnika HDZ-a. Izborom predsjednice konstituirano je Općinsko vijeće, uz intoniranje himne Republike Hrvatske.

Kao izabrana predsjednica, Tanja Grlj je nastavila predsjedavati sjednicom, te je na prijedlog ista 4 vijećnika za potpredsjednika Vijeća jednoglasno izabran Miroslav Hrgovčić.

Na sjednici je bio nazočan i Općinski načelnik Općine Baška Toni Juranić koji je čestitao svim vijećnicima na izboru. Izrazio je uvjerenje da će, u vijeću sastavljenom od 9 članova, 4 vijećnika koji nastavljaju obnašanje dužnosti iz prethodnog mandata biti jamstvo kontinuiteta koji će pridonijeti izvršavanju svih predizbornih obećanja, te ostvarenju boljitka stanovnika Općine Baška.